Kladdkaka

Sitter här på söndagskvällen och avnjuter en nybakad Kladdkaka med vispad grädde. Smakar kladdigt, choklad, sött och gott. Precis vad jag blev sugen på ikväll. Finns nog inget enklare recept på kaka. Smeten rör man ihop direkt i kastrullen.

image15

Ingredienser

12-16 port


100 g smör
2 1/2 dl strösocker
2 ägg
1 1/2 dl vetemjöl
3 msk kakao
1 tsk vaniljsocker

Garnering:
florsocker

Till servering:
vispad grädde eller glass och frukt


Gör så här

Sätt ugnen på 175°. Smält smöret i en kastrull. Lyft av kastrullen från plattan. Rör ner socker och ägg, blanda väl. Rör ner övriga ingredienser så att allt blir väl blandat. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Grädda mitt i ugnen ca 20 min. Kakan blir låg med ganska hård yta och lite kladdig i mitten. Låt kakan kallna. Pudra över florsocker. Servera med grädde eller glass och frukt.


Kommentarer
Postat av: Malin

Kladdkaka är bara sååååå gott! Mums!

2008-05-13 @ 18:01:28

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0