Kyklingspett med Vitlökscremé och Bakpotatis

Litet mattips till helgen kanske? Vi tänkte grilla på lördag så jag letade bland mina gamla recept och hittade det här. Det är ett recept som jag sparat men aldrig provat. Det måste jag få ändring på den är helgen, verkar ju hur gott som helst ;-). Kanske får vi inte det allra bästa grillväder imorgon men om regnet skulle spoliera våra planer så kan man steka kyklingspetten istället.

Kyklingspett med Vitlökscremé och Bakpotatis

4 port.


image12

4 st bakpotatisar

400 g kycklingfiléer

4 msk sweet chilisås

4 dl gräddfil

2 msk dijonsenap

2 msk flytande honung

1-2 st rödlök, finhackad

Vitlöksklyftor, efter egen smak

Salt & Svartpeppar


Tillagning:


1. Pricka lite hål i skalet på bakpotatisen med en gaffel och baka den i mikrovågsugnen på full effekt i ca 15 - 20 minuter eller i vanlig ugn på 200 grader i ca 40 min. Vänd potatisarna några gånger under tiden.

2. Skär undertiden kycklingfilèerna i bitar och marinera dem i sweet chilisåsen ca 10 minuter.

3. Trä dem sedan på spett och grilla spetten tills färdiga eller stek i en het panna i 3-4 minuter på varje sida tills att de är genomstekta.

4. Smaksätt gräddfilen med honung och dijon senap. Tillsätt hackad rödlök, finhackad vitlöksklyfta och smaksätt med salt och peppar.

5. Klicka såsen i de varma potatisarna. Arrangera kycklingspetten på tallriken. Servera gärna med en sallad till.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0