Kyklingspett med Vitlökscremé och Bakpotatis
Kyklingspett med Vitlökscremé och Bakpotatis
4 port.
4 st bakpotatisar
400 g kycklingfiléer
4 msk sweet chilisås
4 dl gräddfil
2 msk dijonsenap
2 msk flytande honung
1-2 st rödlök, finhackad
Vitlöksklyftor, efter egen smak
Salt & Svartpeppar
Tillagning:
1. Pricka lite hål i skalet på bakpotatisen med en gaffel och baka den i mikrovågsugnen på full effekt i ca 15 - 20 minuter eller i vanlig ugn på 200 grader i ca 40 min. Vänd potatisarna några gånger under tiden.
2. Skär undertiden kycklingfilèerna i bitar och marinera dem i sweet chilisåsen ca 10 minuter.
3. Trä dem sedan på spett och grilla spetten tills färdiga eller stek i en het panna i 3-4 minuter på varje sida tills att de är genomstekta.
4. Smaksätt gräddfilen med honung och dijon senap. Tillsätt hackad rödlök, finhackad vitlöksklyfta och smaksätt med salt och peppar.
5. Klicka såsen i de varma potatisarna. Arrangera kycklingspetten på tallriken. Servera gärna med en sallad till.