Kycklingfilé med harissa och Tabuoleh

Dagen grillmat, gäller att passa på nu när solen återvänt. Kycklingfilé med Harissa och Tabouleh. (Harissa är en kryddblandning med smaker från Nordafrika, bla curry ingår. Men om man inte hittar Harissa i mataffären så går det lika bra med annan orientalisk smak som man hittar).

 
4 portioner

600g kycklingfilé

Marinad
2 msk Harissa
2 msk Olivolja
1 msk flingsalt

1) Blanda marinaden i en plastpåse och lägg ner kycklingen. Knyt påsen och gnid in kycklingfilén ordentligt.
2) Ta upp kycklingen ur påsen och grilladen till färdig.

Tabouleh
2 dl Bulgur (Bulgur är gjort på vete och är ett alternativ till potatis, pasta & ris, ser ut som små riskorn och kokas som ris.)
4 dl vatten
1 grönsaks- eller hönsbuljongtärning
3-4 tomater, utkärnade i tärningar
2 dl bladpersilja, hackad
2 dl mynta, hackad

Dressing
1 rödlök, finhackad
1 vitlöksklyfta, finhackad
1 citron, pressad saft
3 msk olivolja
3 krm svartpeppar
2 krm salt

1) Koka bolgur i vatten enligt anvisningen på förpackningen, men lägg i en buljongtärning i vattnet. Låt bulguren kallna och rör den luftig.
2) Blanda dressingen på rödlök, vitlök, citronsaft, olja, salt och peppar. Häll dressingen över bulguren och vänd ner grönsakerna och kryddgrönt.

Servera tillsammans med yoghurt


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0