Ljummen potatissallad med Fetaost, rödlök och tomater

Nu i slutet av sommaren har jag hittat ett recept på en fantastiskt god potatissallad. Den är busenkel att göra och ser vacker ut med alla olika färger. Servera den gärna på ett stort vackert fat så blir det gottis för ögat också. Den passar utmärkt till grillat, så passa på innan grillen ställs undan.

4 portioner

Ingredienser
1-2 förpackningar Fetaost
10 st färskpotatisar
5 st tomater eller 2 förpackningar körsbärstomater
2 st rödlökar
1 kruka färsk basilika
olivolja
svartpeppar (grovmald)

Tillagning

1) Sätt ugnen på 225 grader.

2) Tvätta och klyfta potatisen med skalet kvar.

3) Plasera klyftorna i långpanna med olivolja i botten, ställ dem på "skalsidan" så slipper du vända dem och de fastnar garanterat inte!

4) Baka dem tills de fått ordentligt gyllenbrun yta, ca 30-45 min.

5) Skiva rödlöken i tunna ringar, tärna Fetaosten i lagom små bitar och dela tomaterna i klyftor.

6) Varva varma potatisklyftor med fetaost, lökringar, tomatklyftor och färsk basilika. Ringla över olivolja och kvarna över svartpeppar.

Servera den ljummen till grillat kött eller som ensam vegetarisk rätt!

 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0