Limefilé

Ikväll hade vi gäster och jag ville som vanligt bjuda på något gott. Jag provade något helt nytt och visste som vanligt inte hur det skulle smaka. Men det blev riktigt gott och jag vet att mina gäster kommer att besöka min sida snart för att få receptet :-). Vi var 4 vuxna som åt och jag dubblade nedanstående sats för att inte snåla. Det gör jag nästan alltid med de flesta recept. Och till limefilén serverade jag ungsstekta potatishalvor och en god grönsallad.
Mycket god bjudrätt. Fläskfilén kan bytas ut mot t.ex. fläskkarré eller skinkstek skuren i mindre bitar.


Tid: 25 minuter

3-4 portioner


Du behöver:

  • 500 g fläskfilé
  • 1 tsk salt
  • matfett
  • 1 dl vatten
  • 2 dl crème fraiche
  • 2 msk kalvfond
  • ½ - 1 tsk sambal oelek
  • 1 tsk äkta soya
  • 1 msk flytande honung
  • saft av 1 lime

Gör så här:

Skär köttet i skivor. Bryn i smör och salta. Om det blir för mycket kött på en gång i stekpannan, bryn då i omgångar.

Lägg över det brynta köttet på ett fat.


Pressa limen och rör ihop saften med vatten, crème fraiche, kalvfond, sambal oelek, soya och honung. Detta kan göras direkt i en stekpanna med lock eller i en gryta.


Lägg i köttet och låt det puttra ca 5-8 minuter.


Servera med ris eller ugnsstekt potatis och sallad.


image7
(På bilden visas ugnsstekt potatis med morötter och blekselleri.)

Recept och bild är "lånade" från recepten.se


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0