Sparkling Passion
När jag ändå är inne på nyårstemat så kan jag ju dela med mig av en Champagnedrink. Jag gillar inte annars Champagne men detta var riktigt uppfriskande.
Sparkling Passion
Recept för 8 glas
3 st passionsfrukter
1 & 1/2 dl tropisk fruktjuice
1 mousserande vitt vin
(Förslag på mousserande vitt vin; Jacob´s Creek, Chardonnay Pinot Noir, nr 7359, Australienskt. 99 kr.)
* Fördela passionsfrukterna i 8 champagneglas.
* Fyll på med fruktjuice ( 2 cl per glas).
* Toppa med mousserande vin.

Sparkling Passion
Recept för 8 glas
3 st passionsfrukter
1 & 1/2 dl tropisk fruktjuice
1 mousserande vitt vin
(Förslag på mousserande vitt vin; Jacob´s Creek, Chardonnay Pinot Noir, nr 7359, Australienskt. 99 kr.)
* Fördela passionsfrukterna i 8 champagneglas.
* Fyll på med fruktjuice ( 2 cl per glas).
* Toppa med mousserande vin.

Vit chokladmousse med hallon
Denna vit/röda dröm svepte jag ihop till efterrrätt på nyårsafton. Det är en klassiker som de flesta chokladfans gillar. Gör gärna moussen en kväll i förväg. Måste snart göra den igen!
Vit chokladmousse med hallon
4 portioner
100 g vit choklad
2 dl vispgrädde
1 st ägg
100 g frysta hallon
1 dl strösocker
(* Plocka fram hallonen ur frysen i god tid innan räten serveras.)
* Bryt chokladen i bitar och smält den över vattenbad.
* Vispa undertiden grädden tjock.
* Vispa ägget hastigt och häll ner den smälta chokladen under fortsatt vispning.
* Vänd försiktigt ner grädden och fördela sen smeten i 4 glas/skålar.
* Låt stå i kylen MINST 3 timmar eller över natten.
* Toppa moussen med hallon rullade i socker och servera.

Vit chokladmousse med hallon
4 portioner
100 g vit choklad
2 dl vispgrädde
1 st ägg
100 g frysta hallon
1 dl strösocker
(* Plocka fram hallonen ur frysen i god tid innan räten serveras.)
* Bryt chokladen i bitar och smält den över vattenbad.
* Vispa undertiden grädden tjock.
* Vispa ägget hastigt och häll ner den smälta chokladen under fortsatt vispning.
* Vänd försiktigt ner grädden och fördela sen smeten i 4 glas/skålar.
* Låt stå i kylen MINST 3 timmar eller över natten.
* Toppa moussen med hallon rullade i socker och servera.

Skagencanapéer
Nyårsafton gjorde jag de här små goa smakbitarna som förrätt. De var poppis kan jag tala om. Fast att jag är inte så förtjust i skaldjur så jag gjorde några utan räkor till mig. De var jätte goda de med. Till dessa små snittar behöver du:
Skagencanapéer
4 portioner
4 skivor formfranska
Smör till stekning
200g räkor, skalade
1/2 Rödlök
1 knippa färsk dill
1/2 dl majonäs
1/2 dl créme fraiche
1 msk citronsaft
Pepparrot, färsk, riven, efter smak
Salt & peppar
* Skär bort kanterna från brödet och dela skivorna på hälften.
* Stek brödskivorna gyllenbruna i smör.
* Riv pepparroten och finhacka rödlöken.
* Blanda ihop alla ingredienserna till röran.
* Fördela blandningen på brödskivorna och lägg på räkor på toppen.
* Garnera med en dillkvist.